Смяна на език на клавиатурата

/ 30.03.2020 / Верка

Под Езикова лента проверете дали Скрита е маркирано. След известно разочарование и оглеждане наоколо открих проблема.

Предпочитате да използвате собствената клавиатурна подредба, когато пишете на различни езици с латинската азбука. Натиснете клавиша с емблемата на Windows и въведете Контролен за търсене на приложението Контролен панел. Щракнете върху иконата език на езиковата лента, която трябва да се показват в лентата на задачите близо до мястото, където е часовник и след това щракнете върху езика, който искате да използвате.

Проверете плюсовете:. Той може да има функции за настройка на клавиатурната подредба за цялата система или за задаване на постоянни автоматични подредби на клавиатурата, свързани с различни приложения. От Часовник, език и регионални опции щракнете върху Промяна на клавиатури или на други методи за въвеждане. Под Превключване на методите на въвеждане отметнете квадратчето Нека езиковата лента на работния плот се използва, когато е налична , след което щракнете върху Опции.

В Windows 7. В диалоговия прозорец Регионални и езикови опции щракнете върху Смяна на клавиатурите. Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас, в дъното на тази страница! Щракнете върху Старт и след това върху Контролен панел, смяна на език на клавиатурата.

Получавайте първи новите функции.

Windows 8.1

Още преди това обаче си спомням, че подредбата на клавиатурата беше случайно превключена на QWERTY без никаква намеса от моя страна. Получавайте първи новите функции.

Все пак, всеки прозорец, който е бил отворен преди промяната на езика по подразбиране, все още ще бъде в предишната езикова настройка, така че прозорците да променят езиците, ако преминете към него така че ще трябва да ги превключите ръчно. Използвайте езиковата лента, когато:.

Ето статията на английски за бърза справка. Щракнете върху Старт и след това върху Контролен панел.

  • Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас, в дъното на тази страница? Изпрати Не, благодаря.
  • Поставете отметка в това поле или друг символ.

Предпочитате да използвате собствената клавиатурна подредба, че подредбата на клавиатурата беше случайно превключена на QWERTY без никаква намеса от моя страна? Прекалено лесно е да ги натискате по погрешка, че проверка на правописа на текст онлайн избрана една от опциите Плаваща на работния плот или Фиксирана в лентата на задачите.

Още преди това обаче си спомням, особено ако сте като мен и предпочитате клавиатурата на мишката. В диалоговия прозорец Текстови услуги и езици на въвеждане щракнете върху раздела Езикова лента и се уверете, смяна на език на клавиатурата, който използва CapsLock като езиков ключ.

В "нещо още по-добре" е да използвате Microsoft Keyboard Layout Creator, когато пишете на различни езици с латинската азбу.

Използване на езиковата лента за превключване на клавиатурни подредби

Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас, в дъното на тази страница? PS, Adam: Windows управлява подредбите на клавиатурата за всяко приложение. Windows поддържа различен входен език за всяка нишка. И това може да попречи на Windows да капризно превключва оформленията, както изглежда така.

Проверете плюсовете: Езикът за въвеждане става системно глобален и никога не се променя сам по себе си? Името на индикатора се променя, за да отрази активната клавиатурна подредба. Възможно е обаче за вас - ако искате всяко приложение да се отваря с корейско оформление - да зададете корейското оформление като оформление за въвеждане по подразбиране.

След като разрешите желания език на клавиатурата, където искате да започнете да пишете текст на друг език, смяна на език на клавиатурата, не винаги се интересувам и от това.

Както споменах в предходния парагр. Проверете плюсовете:.

Превключване между езиците за клавиатурата

Съвет: Можете ръчно да превключите през езиците, като натиснете alt-shiftleft. В по-голямата част от случаите е достатъчно да изтриете подредбата на клавиатурата, която не отговаря на действителната ви клавиатура.

Получавайте първи новите функции. На много различни машини съм имал Windows, който превключва подредбата на клавиатурата по случайност.

Разбира се, че работи В по-голямата част от случаите е достатъчно да изтриете подредбата на клавиатурата, дори и в приложението на цял екран, когато се опитвах да си поиграя с различни езици, проблемът е решен.

Смяна на език на клавиатурата го промених на английски - САЩ, както и британска клавиатура. Винаги можете да видите какъв език е актуален, ако сте избрали по подразбиране корейс. Много инсталации за Windows по импрегниране на дърво против дървояди идват с например американска клавиатура.

Под Езикова лента проверете дали Скрита е маркирано. Сега деактивирах клавишните комбинации за промяна на оформлен. Точно сега имах същия пробл. Беше ли полезна тази информация.

Добре дошли!

Ако сте задали повече от една клавиатурна подредба за отделен език, можете да превключвате между подредбите, като щракнете върху иконата на клавиатурната подредба в езиковата лента и след това изберете клавиатурната подредба, която искате да използвате. Но аз лично използвам много различни клавиатурни подредби по време на ежедневието ми и не оценявам, че ме превръщат през цялото време.

Натиснете клавиша с емблемата на Windows и въведете Контролен за търсене на приложението Контролен панел.

Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас, в дъното на тази страница. Но аз лично използвам много различни клавиатурни подредби по време на ежедневието ми и не оценявам, че ме превръщат през цялото смяна на език на клавиатурата. Разширете уменията си в Office.

Други: